Werkzaamheden A7

Van Maaike van den Brink (VolkerInfra) ontvingen wij de volgende informatie met betrekking tot de werkzaamheden die deze zomer plaats gaan vinden op de A7 tussen Marum en Boerakker. En waar wij als bedrijven en winkeliers in Marum dus mogelijk hinder van ervaren.

KWS Infra voert in opdracht van Rijkswaterstaat tijdens de zomervakantie van 2019 groot onderhoud uit aan de A7 tussen Marum en Boerakker. Naast asfalteringswerkzaamheden, worden er drie duikers onder de autosnelweg vervangen.

Het werk wordt uitgevoerd gedurende de zomervakantieperiode van 12 juli t/m 25 augustus. In die periode is er één rijbaan met vier versmalde rijstroken beschikbaar voor het verkeer: twee rijstroken per richting. Eén week na die periode vinden er kleinere, voorbereidende/afsluitende, werkzaamheden plaats.

Doorgaand verkeer Leeuwarden – Groningen en vice versa , tijdens de werkzaamheden in de zomervakantie is 1 rijbaan afgesloten voor het wegverkeer. Op de andere rijbaan worden 4 versmalde rijstroken gerealiseerd; 2 rijstroken per rijrichting die zijn gescheiden door een barrier. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd in de spitsen.

Bestemmingsverkeer naar en van Marum moet rekening houden met omleidingstijd. Tussen 12 juli en 25 augustus zijn de oostelijke toe- en afrit Marum (van en naar Groningen) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende af- en toerit bij aansluiting Frieschepalen.

In de periode  van 26 t/m 30 augustus vinden er voorbereidende en afrondende werkzaamheden plaats. In de afrondende week is de toerit naar Drachten gedurende vier nachten afgesloten.

Afsluiting tankstations Ook zijn de tankstations en parkeerplaatsen bij Oude Riet en Mienscheer afgesloten. Voor Mienscheer geldt dit voor de gehele uitvoeringsperiode: 12 juli t/m 26 augustus. Tankstation/parkeerplaats bij Oude Riet is van 27 juli tot en met 25 augustus afgesloten.

Mochten er vragen zijn dan kunt u contact opnemen met: Maaike van den Brink, Omgevingsmanager VolkerInfra | Postbus 200, 4130 EE Vianen | Lange Dreef 19, 4131 NJ Vianen | 06-25744895|