Heropening Centrum Marum

De opknapbeurt van het centrum van Marum zit er op. Het dorpshart is daarom op 28 September feestelijk heropend.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi heeft  als openingshandeling zaterdag om 11.00 uur het startschot voor de streekmarkt en braderie aan de Wending geopend. Het centrum heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, kan de weekmarkt zijn rentree maken.

In 2014 is er een plan opgesteld voor de uitbreiding van het centrum. Dit heeft geleid tot de aanleg van de bypass achter het pand van de ‘oude’ Lidl, extra parkeerplaatsen, nieuwbouw en een nieuw pand van de Lidl aan de Grote Hoorn. De werkzaamheden zijn in april van dit jaar gestart en vorige week afgerond.

In het centrum is onder meer een eenduidige kleurstelling aangebracht voor het parkeren, voetgangersgebied en de rijbanen. De ingang van de Albert Heijn en het zebrapad zijn iets verplaatst, zodat er meer ruimte komt voor de horeca. Bij de supermarkt is verder de parkeergelegenheid langs de doorgaande weg opgeheven. De parkeerplaatsen voor de slager en kledingzaak hebben plaatsgemaakt voor een groot plein. Verder zijn er boombakken, paaltjes en bankjes geplaatst.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi over de herinrichting: ,,De herinrichting van het centrum verhoogt de aantrekkingskracht van het dorp en biedt bewoners van Marum en omgeving een gevarieerd aanbod van winkeliers en ondernemers.“